Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنگ قره باغ/ آرتساخ میان دولت های آذربایجان و ارمنستان که از یک هفته قبل آغاز شده همچنان ادامه دارد.

به گزارش عصرایران، دو کشور آذربایجان و ارمنستان، یکدیگر را به هدف قراردادن غیرنظامییان و شهروندان عادی و مراکز غیرنظامی و استفاده از مزدوران خارجی متهم می کنند.

منطقه قره باغ/ آرتساخ

جنگ بر سر منطقه قره باغ / آرتساخ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثریت ساکنان این منطقه ارمنی و مسیحی هستند. این منطقه در دهه 90 میلادی به عنوان یک کشور اعلام استقلال کرد اما هم اکنون هیچ کشوری حتی ارمنستان استقلال آن را به رسمیت نمی شناسد.

این منطقه دارای رئیس جمهوری، نخست وزیر، دولت و پارلمان و انتخابات پارلمانی است اما برای اداره خود به میزان زیادی به ارمنستان تکیه دارد.
ارتش ارمنستان در منطقه قره باغ / آرتساخ قرار دارد. علاوه بر این، ارتش ارمنستان در بخش های دیگری از کشور آذربایجان نیز حضور دارد.

براساس قوانین بین المللی، منطقه قره باغ / آرتساخ بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است.

در دوره حکومت شوروی، قره باغ/ آرتساخ یک منطقه خودمختار در خاک جمهوری آذربایجان بود اما با فروپاشی شوروی، این منطقه اعلام استقلال کرد و از جمهوری آذربایجان جدا شد. ارتش ارمنستان نیز برای حمایت از ساکنان منطقه قره باغ/ آرتساخ وارد این منطقه شد و بخشی هایی از خاک آذربایجان را اشغال کرد.

در دهه 90 میلادی جنگ بزرگی میان دو کشور بر سر این منطقه درگرفت که بیش از 30 هزار کشته داشت. در نهایت باکو و ایروان به امضای توافق آتش بس رضایت دادند. در آن جنگ، جمهوری آذربایجان نتوانست وارد قره باغ / آرتساخ شود.

در حال حاضر، مقامات جمهوری آذربایجان، منطقه قره باغ/ آرتساخ را بخشی از خاک خود و منطقه اشغال شده می دانند اما مردم این منطقه خواهان حفظ استقلال خود و عدم بازگشت به حاکمیت باکو هستند.

حمله به دومین شهر بزرگ آذربایجان 

وزارت دفاع آذربایجان اعلام کرد که ارتش ارمنستان شهر گنجه دومین شهر بزرگ آذربایجان بعد از باکو (پایتخت) را مورد هدف قرار داد.

ارایک هاروتیونیان رئیس جمهور منطقه قره باغ / آرتساخ گفت که ارتش این منطقه پایگاه نظامی هوایی را در شهر گنجه مورد هدف قرار دادند.

او گفت از این پس مراکز نظامی موجود در شهرهای بزرگ آذربایجان، هدفی برای ارتش آرتساخ (قره باغ) خواهند بود.

22 کشته در حملات ارمنستان علیه جمهوری آذربایجان

 وزارت خارجه آذربایجان اعلام کرد: حملات ارمنستان علیه شهرهای تارتار، بیلیگان و گنجه منجر به 22 کشته و 74 زخمی شد.

الهام علی اف: آزادسازی 7 روستا از اشغال ارمنستان

 خبرگزاری دولتی "آناتولی" ترکیه که در جنگ قره باغ از جمهوری آذربایجان حمایت می کند نوشت: "ارتش آذربایجان 7 روستای دیگر را از اشغال ارمنستان آزاد کرد".

در این خبر آمده است: "الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان با انتشار پیامی در حساب توئیتر خود اعلام کرد که ارتش این کشور 7 روستای دیگر را از اشغال ارمنستان آزاد کرده است".

علی‌اف اظهار داشت: امروز ارتش آذربایجان روستای تالش از توابع شهرستان ترتر، روستاهای مهدی‌لی، چاکرلی، مارالیان پایین، شی‌بی و قوجاق از توابع شهرستان جبرئیل و روستای عبدالرحمنلی سفلی از توابع شهرستان فضولی را از اشغال ارمنستان آزاد کرده است.

خبرگزاری آناتولی اضافه کرد: "رئیس‌جمهور آذربایجان پیشتر نیز از آزاد‌سازی منطقه ماداگیز خبر داده بود".

هدف قرار گرفتن خبرنگاران

- خبرگزاری آناتولی در خبر دیگری هم نوشت: "تیم‌های خبری ترکیه که جهت تهیه گزارش از حملات و بمباران ارتش ارمنستان به شهرک‌های غیرنظامیان در آذربایجان به منطقه ترتر آذربایجان رفته بودند هدف حملات ارتش ارمنستان قرار گرفتند.

گلوله های توپ شلیک شده از سوی ارتش ارمنستان به منطقه حضور تیم‌های خبرگزاری آناتولی٬ اخلاص و شبکه تلویزیونی تی آر تی ترکیه اصابت کرد.خبرنگاران مذکور از این حملات جان سالم بدر بردند.

شبکه الجزیره هم اعلام کرد هتل محل اقامت گروه الجزیره در پایتخت منطقه قره باغ، مورد حمله نظامی قرار گرفت.

حملات آذربایجان به پایتخت قره باغ

ارتش آذربایجان از دیروز شنبه تاکنون حملات شدیدی علیه شهر "استپاناکرت" پایتخت قره باغ /آرتساخ داشته است. این حملات باعث شده برق بخش هایی از این شهر قطع شود. همچنین بخش های غیرنظامی شهر نیز آسیب ببینند.

وزارت خارجه ارمنستان در این باره اعلام کرد: اقدام آذربایجان در هدف قرار دادن زیرساخت های آرتساخ، نقض فاحش قانون بین المللی و جنایت جنگی است.

در بیانیه وزارت خارجه ارمنستان آمده است: آذربایجان در کنار ترکیه و با مشارکت تعداد بزرگی از مزدوران خارجی منتقل شده از خاورمیانه، اقدامات تجاوزکارانه نظامی گسترده را علیه جمهوری آرتساخ [قره باغ] ادامه می دهند.

در این بیانیه آمده است که دو شهر ستیباناکرت و مارتاکرت مورد هدف موشک های دوربرد قرار گرفته اند.

خبرگزاری اینترفکس روسیه به نقل از وزارت خارجه جمهوری قره باغ/ آرتساخ اعلام کرد که انفجارهای صبح امروز ناشی از حملات راکتی ارتش آذربایجان بود.

 

لینک کوتاه: asriran.com/00393I

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جنگ قره باغ ارمنستان اشغال ارمنستان آزاد جمهوری آذربایجان ارتش آذربایجان بزرگ آذربایجان ارتش ارمنستان منطقه قره باغ وزارت خارجه هدف قرار علی اف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۲۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به مقر صلیب سرخ در غزه/ مقرهای فرماندهی و جاسوسی اشغالگران هدف حملات مقاومت

در حالیکه حملات اشغالگران برای دویست و سومین روز ادامه دارد، مقاومت فلسطین نیز همچنان به مقابله با سربازان و خودروهای اشغالگر در محورهای مختلف ادامه می‌دهد و مقر فرماندهی لشکر غزه در «ارتش اشغالگر» را هدف قرار داد.

به گزارش ایسنا، در ادامه تجاوزات اشغالگران، سه فلسطینی در نتیجه بمباران ساختمان صلیب سرخ محل اسکان آوارگان در خیابان الوحده شهر غزه توسط صهیونیست‌ها به شهادت رسیدند.

یک فلسطینی نیز در حالی که در زمین کشاورزی خود در منطقه الزهرا در جنوب غربی شهر غزه کار می‌کرد، در تیراندازی نیروهای اشغالگر به سمت وی ​​به شهادت رسید.

در همین حال یک ماهیگیر در حین کار در سواحل رفح بر اثر تیراندازی نیروهای اشغالگر شهید و یک نفر دیگر زخمی شد.

نیروهای اشغالگر همچنین چندین ساختمان مسکونی را در شهر المغراقه در شمال اردوگاه نصیرات در مرکز نوار غزه منفجر کردند.

توپخانه رژیم صهیونیستی نیز اردوگاه‌های نصیرات و البریج در مرکز نوار غزه هدف قرار داد.

این در حالی است که گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس اعلام کرد که یک مقر جدید نظارت و جاسوسی رژیم صهیونیستی در شرق جحر الدیک در مرکز نوار غزه را با گلوله‌های خمپاره منهدم کرده است.

گردان‌های القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی در فلسطین نیز تاکید کرد که تجمعی از سربازان اشغالگر را در محور جنگی در نتزاریم، در جنوب شهر غزه، با رگبار خمپاره‌های کالیبر سنگین هدف قرار داد.

گردان شهدای الاقصی نیز مسؤولیت هدف قرار دادن تجمع نظامیان و خودروهای اشغالگر در همین محور جنگی را بر عهده گرفت.

همچنین گردان‌های مجاهدین، شاخه نظامی جنبش مجاهدین تاکید کرد که مبارزانش یک مقر فرماندهی متعلق به لشکر غزه در ارتش اشغالگر در شهرک «ریعیم» را با شلیک موشک منهدم و اعلام کردند که این هدف در پاسخ به تجاوزات مداوم اسرائیل علیه مردم فلسطین صورت گرفت.

القسام روز پنجشنبه تاکید کرد که ۲ گروه نیروی مکانیزه اسرائیلی را فریب داده و در ۲ کمین مین جداگانه در منطقه المغراقه قرار داد. این گروه مقاومت تاکید کرد که این ۲ کمین را با استفاده از مواد منفجره و موشک‌های هواپیماهای اف ۱۶ اسرائیل انجام داده که به سمت غیرنظامیان فلسطینی شلیک شد اما منفجر نشدند.

همچنین مبارزان آن اعلام کردند که با خمپاره‌های کالیبر سنگین، نیروهای اشغالگر اسرائیلی حاضر در محور «نتزاریم» را نابود کرده‌اند.

رسانه‌های نظامی گردان‌های القسام فیلمی را منتشر کردند که در آن عملیات تک تیراندازی ویژه علیه یک افسر اسرائیلی در بیت حانون در شمال نوار غزه را نشان می‌دهد.

گردان‌های القدس نیز صحنه‌هایی از بمباران سدیروت، نیرعام و شهرک‌های اطراف غزه را با گلوله‌های موشکی منتشر کردند.

گردان‌های مجاهدین همچنین تاکید کردند که مجاهدان آنها شهرک‌های بئیری و ناحل عوز و غلاف غزه را در پاسخ به جنایات اشغالگر با رگبار موشکی هدف قرار دادند.

در این راستا ارتش رژیم صهیونیستی بدون اشاره به ماهیت درگیری‌هایی که منجر به مجروح شدن آنها شد، اعلام کرد که ۱۱ نظامی در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه مجروح شده‌اند. با این اطلاعیه، تلفات شناسایی شده ارتش اشغالگر از آغاز جنگ در هفتم اکتبر گذشته به ۳۳۰۵ نفر رسید که از این تعداد ۱۵۸۴ نفر در تهاجم زمینی ۲۷ همان ماه مجروح شده‌اند.

همچنین تیپ ناحال که نوار غزه را به ۲ بخش تقسیم کرده این باریکه را ترک کرده و به جای آن ۲ تیپ‌ ذخیره ۲ و ۶۷۹ به رهبری لشکر ۹۹ برای کنترل منطقه وارد این باریکه شدند.

منابع عبری گفتند که طی سه ماه گذشته به سرلشکر ناحال وظیفه حفظ کریدور تقسیم کننده نوار غزه سپرده شد.

ارتش اشغالگر مدعی شد که سربازان تیپ حدود ۱۰۰۰ نیروی مقاومت را در کریدور به شهادت رسانده و ۲۰ کیلومتر تونل را تخریب کرده‌اند.

ارتش اشغالگر به لشکر یگاد استراحت کوتاه داده تا برای مأموریت بعدی غزه، یعنی حمله به رفح، آماده شود.

به عنوان بخشی از تدارکات برای تهاجم به رفح، بر اساس داده‌های ارتش اشغالگر، تاکنون حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار شهروند از منطقه شمال به منطقه المواصی و خان ​​یونس آواره شده‌اند. ارتش گفت که حدود ۱.۲ میلیون نفر هنوز در رفح هستند و ارتش برای بیرون آوردن آنها بعدا تلاش خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • طرح ادامه جنگ علیه غزه در ارتش رژیم صهیونیستی تصویب شد
  • روسیه محل اقامت مزدوران ارتش اوکراین را بمباران کرد
  • بمباران بخش‌های مسکونی نوار غزه ادامه دارد
  • تازه‌ترین حملات اسرائیل به رفح ۱۰ شهید برجای گذاشت
  • شهادت و زخمی‌شدن شمار دیگری از ساکنان غزه
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • حمله به مقر صلیب سرخ در غزه/ مقرهای فرماندهی و جاسوسی اشغالگران هدف حملات مقاومت