Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مجله آمریکایی نشنال اینترست، الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان ممکن است یک دیکتاتور باشد، اما انکار واقعیت جدید جمهوری آذربایجان از سوی غرب و غفلت از جنگ طلبی او، آینده‌ای بسیار خونین‌تر از آنچه او برای عدالت و دموکراسی در منطقه نوید می‌دهد بوجود خواهد آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشنال اینترست در مقاله‌ای به قلم مایکل روبین نوشت: علی اف نزدیک به هجده سال بالای سراب نشسته است. باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، دارای ثروت است. بوتیک‌های مجلل از برندهای معروف در خیابان نتچیلر Neftchiler در امتداد پارک پریمورسکی Primorsky خلیج باکو قرار دارند. هتل‌های مجللی بنا شده است. نمایندگی‌های خودرو، جدیدترین خودرو‌های رولز رویس، لامبورگینی و فراری را به نمایش می‌گذارند. جمهوری آذربایجان تنها کشوری نیست که چنین وضعیتی را به نمایش می‌گذارد. امارات عربی متحده هم به این شکل است. اما آیا میزان ثروت در میان شهروندان جمهوری آذربایجان بیشتر است؟ صرفنظر از تور‌های رسمی، خانه‌های آجری و شهر‌های فرسوده خارج از پایتخت، می‌توانند در این باره گواهی دهند. در حالی که افراد مرتبط با خانواده علی اف و حلقه نزدیک او ممکن است کالا‌های لوکس باکو را خریداری کنند، اکثر ساکنان شهر از جمله طبقه تحصیل کرده و افراد حرفه ای، به سختی گذران زندگی می‌کنند. یک یا دو ساعت به طرف خارج از پایتخت سفر کنید، اوضاع بد را نمایان می سازد.

با توجه به انتشار اسناد پاندورا، دولت آذربایجان یکی از فاسدترین های جهان است. سازمان شفافیت بین المللی، جمهوری آذربایجان را در ردیف مالی و مالاوی رتبه بندی کرده است. در مقابل، ارمنستان کشور همسایه جمهوری آذربایجان در رده بندی در کنار یونان و اسلواکی قرار دارد، در حالی که گرجستان امتیاز بهتری دارد. افشاگری اخیر اسناد پاندورا نشان داد که اعضای خانواده مقامات ارشد جمهوری آذربایجان، ده‌ها میلیون دلار املاک لوکس خریداری کرده یا فروخته اند.

از نظر سیاسی، جمهوری آذربایجان همچنان یک دیکتاتوری مستبد است. موسسه خانه آزادی ارزیابی می‌کند مردم جمهوری آذربایجان در دیکتاتوری علی اف، نسبت به فلسطینی‌ها و یمنی‌ها از آزادی کمتری برخوردارند. آذربایجانی‌ها از آزادی‌های مدنی کمتری برخوردارند.

چرا غرب واقعیت جمهوری آذربایجان را نادیده می‌گیرد؟

کشور‌های غربی، فساد و سرکوب علی اف را به دلایل مختلف نادیده گرفته اند: انگلیس به دلیل علاقه شرکت بریتیش پترولیوم به بازار انرژی جمهوری آذربایجان در مجامع بین المللی از این کشور محافظت می‌کند. در حالی که میزان تجارت چین با جمهوری آذربایجان در مقایسه با میزان تجارت انگلیس بسیار ناچیز است، جاه طلبی‌های پکن در جمهوری آذربایجان به سرعت در حال افزایش است که از قضا باعث می‌شود چین و متحدان انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل متحد در صورت بررسی مسائل جمهوری آذربایجان شامل قفقاز جنوبی، به صورت کورکورانه از باکو حمایت کنند.

در همین حال، رژیم صهیونیستی با جمهوری آذربایجان، روابط دیرینه‌ای دارد که این روابط ریشه در تجارت اسلحه در برابر انرژی دارند. در طول جنگ پارسال قره باغ، جمهوری آذربایجان از هواپیما‌های بدون سرنشین صهیونیستی علیه اهداف غیرنظامی و نظامی برای تغییر روند جنگ استفاده کرد.

رژیم صهیونیستی و آمریکا نیز به طور سنتی جمهوری آذربایجان را برای موقعیت استراتژیک و تمایل خود به جاسوسی، اگر نه عملیات تمام عیار، علیه جمهوری اسلامی ایران، ارزشمند می‌دانند.

شهرت جمهوری آذربایجان به علت مدارا و سکولاریسم مذهبی، بسیاری از طرفداران غربی را به خود جلب می‌کند. مطمئناً جمهوری آذربایجان در این زمینه شایسته ستایش است، اگرچه این عقیده اشتباه با واقعیت مطابقت ندارد. در حالی که جمهوری آذربایجان به طور کلی از جامعه یهودی خود محافظت می‌کند، دولت علی اف مدت‌ها مسیحیان جمهوری آذربایجان را مورد هدف قرار داده است که  مبارزه با ارامنه قره باغ و  ضربه به وضعیت اقلیت‌های مذهبی نمونه آن است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جمهوری آذربایجان الهام علی اف جنگ قره باغ جمهوری آذربایجان جمهوری آذربایجان علی اف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۶۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی جز استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه توسعه دیپلماسی منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است، گفت: آذربایجان‌غربی یکی از استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای در کشور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدصادق معتمدیان امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در دیدار با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در جمهوری خودمختار نخجوان با اشاره به اینکه دیپلماسی فعال منطقه‌ای و ارتباط با همسایگان از جمله اولویت‌ها و برنامه‌های مهم دولت سیزدهم است، اظهار کرد: آذربایجان‌غربی به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و همسایگی با چند کشور، در حوزه دیپلماسی فعال منطقه‌ای از استان‌های پیشرو بوده و در دولت سیزدهم توانسته ارتباطات خوبی با کشورهای همسایه در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه اقتصادی ایجاد کند.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مهم آذربایجان غربی در حوزه دیپلماسی منطقه‌ای، افزود: همسایگی با سه کشور، قرار گرفتن در مسیر کریدورهای اصلی از جمله شرق و غرب و غرب، جاده ابریشم، وجود مرز رسمی فعال با ترکیه و دسترسی به اروپا از طریق این کشور و زیرساخت‌های حمل و نقل از جمله سه فرودگاه و خطوط ریلی، موجب شده آذربایجان‌غربی نقش فعالی در دیپلماسی منطقه ایفا کند.

استاندار آذربایجان‌غربی به ظرفیت‌های بازگشایی مرز تمرچین برای اعزام زائرین اربعین حسینی و استقبال زائران خارجی از این امر نیز اشاره کرده و گفت: در سال گذشته ۱۰ هزار زائر خارجی از مرز تمرچین به کربلای معلی اعزام شدند که دو هزار نفر از این زائران، اهل کشور آذربایجان بودند و امسال نیز آذربایجان‌غربی آماده میزبانی از زائران خارجی است.

معتمدیان در پایان با اشاره به مشترکات فرهنگی تاریخی و مذهبی آذربایجان غربی با نخجوان، اضافه کرد: آماده افزایش روابط و گسترش تعاملات با جمهوری خودمختار نخجوان در راستای سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران هستیم.

کد خبر 748507

دیگر خبرها

  • جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • ادعای اقدام علیه املاک دولت ایران؛ باکو قصد مصادره اموال کرده است؟
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • آذربایجان‌غربی جز استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • بازداشت معترضان به تصمیم پاشینیان برای «واگذاری روستاها» به باکو
  • واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان
  • توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • شولتز: توافق میان باکو و ایروان نزدیک است